dimarts, 6 de gener del 2009

CONCERT DE CAP D'ANY

http://es.youtube.com/watch?fmt=18&v=BaMCyrdIC2M&eurl=

Haydn va escriure la Simfonia del Comiat perquè el seu Príncep (un noble per al qual treballava el compositor) feia molt de temps que no donava vacances als músics de l'orquestra ni al mateix Haydn i aquests no podien marxar del palau del noble i anar a veure les seves famílies. Fixeu-vos de quina manera més original (a mesura que es va acabant la simfonia) fa notar el compositor aquest fet i reivindica uns dies de descans.
La versió d'aquesta música és la que ens oferí la Filharmònica de Viena el passat 1 de gener.
El mestre Daniel Barenboim ha debutat en l'emblemàtic concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena amb un exquisit culte a la música de la dinastia dels Strauss i obrint l'any de jubileu del compositor austríac Joseph Haydn.
Els tradicionals valsos i polques del rei del vals, Johann Strauss, del seu pare i del seu germà Josef s'han combinat avui amb les obertures de les operetes Una nit a Venècia i El baró gitano, també de Johann Strauss, i el Vals espanyol, de Josef Hellmesberger.
Per primera vegada, el programa ha inclòs una obra de Haydn (1732-1809), un dels principals exponents del classicisme, i ha obert així l'any de commemoració dels 200 anys de la seva mort a Viena.