dilluns, 1 de novembre de 2010

MÜLLER-SCHOTT - HEWITT

Daniel Müller-Schott i Angela Hewitt
Beethoven - Sonates per a violoncel

Ludwig van Beethoven va escriure cinc sonates grans, més que qualsevol altre compositor. Cada una es en si mateixa una obra mestra i per a qualsevol músic, sempre és una revelació treballar per explorar l’obra en totes les seves vessants. Entusiasta i apassionat el violoncel•lista alemany Daniel Müller-Schott, un dels més respectats tot i la seva joventut dins de la seva professió, ens presenta la seva recent publicació, amb dues sonates per a violoncel de Beethoven tardà (i les variacions de Handel i Mozart del mateix), l'acompanya la pianista canadenca Angela-Hewitt en l'enregistrament pel segell britànic Hyperion.
.
D. Müller-Schott & A. Hewtitt
L. van Beethoven – Sonates per a Violoncel Vol 1

La primera part d'aquesta col•laboració amb les Sonates Nº 1 - 3, Opus 69, Op 5 1-2 amb raó es parla de la "intensitat aclaparadora" de les interpretacions dels dos intèrprets i de "fraseig exquisit i net", en resum, un èxit, gran col•laboració entre dos músics excepcionals. Tan inspirat, tan polifacètic, tan apassionadament, un alt nivell tècnic, amb una qualitat de so impecable.

D. Müller-Schott & A. Hewtitt
L. van Beethoven - Sonates per a Violoncel Vol 2

I a fi d'anticipar: La segona (i última) part d'aquesta col•laboració, és la passió, habilitat i una interpretació coherent de tots els detalls per dibuixar aquestes imatges Aquest resultat no és un supòsit: No sempre la col•laboració de dos destacats solistes dona aquest resultats. Aquí, però, un gran duo, una harmonització perfecte i entusiasta, Müller-Schott (i probablement en gran mesura, Angela Hewitt). En aquesta música trobem l'admiració Müller-Schott, la cura i l'atenció al detall en l’interpretació la seva força captura els oients.
Daniel Müller-Schott, és el candidat ideal per aquesta música, que mostra en aquestes gravacions que només un violoncel•lista excepcional amb un so meravellosament expressiu, una tècnica molt depurada i fina, matisos i emocions en totes les sonates. Angela Hewitt ha estat un cop més, com en els seus enregistraments més importants de Beethoven Piano Sonates Vol 1, 2006, Vol 2, 2007, enregistrats amb Hyperion, mostrant que la seva qualitat intel•ligent i sensible amb interpretacions molt convincents dels jocs de so de Beethoven. Realment una de les millors obres del mestre de Bonn. Èxit complet d'una associació innovadora amb la música per a violoncel i piano de Beethoven.