dissabte, 25 d’octubre del 2008

NOCTURN PER A VIOLONCEL


NOCTURN PER A VIOLONCEL
Andromeda Romano-Lax

Traducció de Josefina Caball
LA MAGRANA
Pàgines: 522

Preu: 24 €
An
y d'edició: 2008

Sinopsis

En una petita població catalana, a finals del segle XIX, el petit Feliu Delargo hereta un objecte que li obrirà camins del tot inesperats: l'arquet d'un violoncel. Un temps després, l'ira d'un terratinent local amenaça la seva família, i Feliu marxa primer cap a la Barcelona anarquista i més endavant cap al Madrid de la cort, on la filla d'un professor de música li ofereix les primeres lliçons en l'art de l'amor. Allà mateix, Feliu coneix l'excèntric i encantador prodigi del piano Justo Al-Cerraz, amb qui mantindrà una amistat i una rivalitat que durarà tota la vida.
En el context d'un món que s'encamina cap al caos de la guerra, Feliu i Justo inicien junts una brillant carrera musical però xoquen per les mateixes dones, per qüestions polítiques i per pràcticament qualsevol altra cosa. És aleshores quan entra a les seves vides Aviva, una violinista de passat misteriós, i ambdós homes s'embarquen en una darrera, i perillosa, col·laboració.
Inspirada en la vida del violoncel·lista català Pau Casals, i amb aparicions de personatges reals com Pablo Picasso, Bertolt Brecht i altres homes de la mateixa època que es van veure obligats a lligar art i compromís durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, Nocturn per a violoncel és una història de passions i sacrificis plena d'imaginació i èpica.


Entrevista: Andromeda Romano-Lax. La violoncel·lista nord-americana ha dedicat la seva primera novel·la, 'Nocturn per a violoncel', al compositor català.

"En Pau Casals vaig trobar l'artista heroic que buscava"

http://paper.avui.cat/article/cultura/129871/pau/casals/vaig/trobar/lartista/heroic/buscava.html