HE TROBAT UNA JOIA. L'Orquestra Vegetal de Viena. Porten diversos anys elaborant instruments musicals a partir de verdures i hortalisses, aconseguint uns sons molt curiosos amb aquests materials tan bonics com nutritius. Així que, quan penseu menjar-vos un pebrot o una pastanaga, recordeu que també es pot fer música amb ells.
En aquest vídeo podeu veure tot el procés: des de la compra al mercat, la elaboració del instrument i un fragment d'un concert en viu. ¡Bon profit!
diumenge, 23 de desembre del 2007
Vienna Vegetable Orchestra
divendres, 21 de desembre del 2007
TRULS MORK - BACH
Suite No 3 C Major BWV 1009
diumenge, 16 de desembre del 2007
Jean Guihen Queyras - BACH
Suite per a violoncel núm. 3 de J.S.Bach, intrepretada per Jean Guihen Queyras. Violoncello Gioffredo Cappa de 1696.
Clica aquí: ferranbardolet.blogspot.com
dimecres, 12 de desembre del 2007
LA LÍNIA, LA MÚSICA I LA PARAULA
Aquí teniu la Sonata per a piano en do mayor KV 545 (coneguda com la sonata fàcil, tot i que jo crec que interpretar a Mozart be, no es gens fàcil) segons la òptica del dibuixant Itàlia Osvaldo Cavandoli.
dimarts, 11 de desembre del 2007
dilluns, 10 de desembre del 2007
PARLAMENT DE CATALUNYA

El Parlament commemora les eleccions del 1932 i ret homenatge a tots els diputats.
l’ESMuC, ens va donar l’oportunitat de poder tocar el Parlament de Catalunya, una obra per a quartet de corda de E.Toldrà, Vistes al mar:
- tres moviments que són evocacions poètiques sobre poemes de Joan Maragall -
Isabel Cachón i Lluís Castán (violins), Carlos Vallés (viola), Ferran Bardolet (violoncel)
10.12.07, Parlament de Catalunya, 19h
PASSAR

diumenge, 9 de desembre del 2007
FRANZ LISZT, UN PIANISTA VIRTUÓS

dissabte, 8 de desembre del 2007
LES LUTHIERS

dimarts, 4 de desembre del 2007
VIOLONCEL·LISTES



“El veritable significat de la música és allò que se sent quan s’escolta… No cal saber res de sostinguts, ni de bemolls, ni d’acords per entendre la música. Si et diu alguna cosa… si et transmet un sentiment, si et fa canviar per dins, vol dir que l’has entesa…No hi ha res més. Perquè aquests sentiments pertanyen a la música.”
diumenge, 2 de desembre del 2007
Història de la música en 6 minuts

divendres, 30 de novembre del 2007
LA REALITAT, SUPERA LA FICCIÓ
Un cor fantàstic!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=s22N8ZLPEaY&eurl=http://volib1733.balearweb.net/post/23334
dimecres, 28 de novembre del 2007
UNA TRAVIATA ORIGINAL

dimarts, 27 de novembre del 2007
Tocata i fuga del senyor Violoncel

El senyor Violoncel busca feina. Treballa en una caserna i toca diana tot intentant despertar els soldats. Treballa en un ascensor fent música mentre la gent puja i baixa. Treballa en un tablao. Interpreta himnes nacionals en un campionat d'atletisme... Però el pobre senyor Violoncel no se'n surt perquè ell el que vol és tocar la música que sent al cor, al seu noble cor de fusta d'instrument musical...
LIEDER CÀMERA

Aquest és el meu COR,
CANTARELLES POPULARS DE NADAL

He trobat aquest post, molt musical i escaient per aquestes dates.
diumenge, 25 de novembre del 2007
RAVEL'S BOLERO

En directe deu ser fantàstic...!!!
http://www.youtube.com/watch?v=H5MLNMgpywk
dilluns, 19 de novembre del 2007
CAPUÇON, MANO A MANO

por Juan Antonio Llorente Doce Notas nº 54, Diciembre / Enero 2006
diumenge, 18 de novembre del 2007
DAMIÁN MARTÍNEZ MARCO

«El "Concierto número 1" de Shostakovich es una obra fascinante; refleja todos los registros de este genio, su sarcasmo y sus profundas melodías»
dissabte, 17 de novembre del 2007
BEETHOVEN

Les poques obres escrites per Beethoven per a piano (o clave) es troben incloses en aquest magnífic doble CD del segell alemany Channel Classics. Els seus grans antecessors del classicisme no van deixar cap partitura en aquest format i tan sols algun il·lustre violoncel·lista com Boccherini té algun exercici en aquest sentit que valgui la pena ser mencionat. El que Beethoven aporta a aquest format, a banda del seu indiscutible geni, és una adequada dialèctica musical entre els instruments que abans sempre es decantava a favor del violoncel. Les cinc sonates dedicades a aquest format es realitzen en tres moments: les dues primeres el 1796 i són dedicades a Frederic Guillem II de Prússia. Són obres que tot i ser expressives encara deixen entreveure el deute del jove Beethoven amb el classicisme.
La tercera de les sonates, op. 69 fou escrita entre 1807 i 1808 i s’estructura al voltant d’un Scherzo que equilibra el primer llarg moviment amb l’Adagio i Allegro final. Acostuma a ser la sonata més volguda pels intèrprets donat que permet el lluïment d’ambdós amb moments de gran bellesa.
Finalment les sonates op. 102 1 i 2, escrites el 1815, suposen la màxima aportació al gènere. Acompanyen a les sonates 12 variacions sobre ‘Ein Mädchen oder Weibchen’ i 7 variacions sobre ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’ de La Flauta Màgica de Mozart i 12 variacions sobre ‘See the conqu’ring hero comes’ del Judas Macabeu de Händel. Són obres menors però plenes de gràcies.
La sonoritat que imprimeixen a aquestes obres l’holandès Peter Wispelwey al violoncel (un Guadagnini) i el croat Dejan Lazic al piano (un Steinway) és admirable. Un so ple, exuberant i rodó que palesa el gran nivell de compenetració necessari.
Us recomano que mireu el vídeo sobre la gravació d’aquest CD descarregable a la plana de Channel Classics i podreu copsar la seva intensitat.
PREMI AL MILLOR INTERPRET-VIOLONCEL

divendres, 16 de novembre del 2007
MSTISLAV ROSTROPOVICH

FREGAMENT

Textos: MIQUEL DE PALOL
Els Proverbis, de Miquel de Palol. Ed. Ara Llibres, Barcelona, 2003.
CERCADORS DE SONS

DESCOBERTA DOCUMENTADA
Musiciens
Tournées et Concerts
Solitude et concentration
Les musiciens: attitudes
Les musiciens: l'origine des sons
Instruments
Les doigts sur l'instrument
Regards
Les mains
Pierre Boulez
Espero que us agradin ...........
LITOGRAFIES MUSICALS

dimecres, 14 de novembre del 2007
LES SUITES DE BACH

dimarts, 13 de novembre del 2007

UN BACH DE PRIMERA LINEA

dilluns, 12 de novembre del 2007
ENREGISTRAMENTS TV3

CONCURS DE XÀTIVA

El violoncel·lista osonenc, Ferran Bardolet ha rebut el primer premi del Xè Certamen Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva 2006, en la modalitat de Corda fregada. Aquest Osonenc de 20 anys valora el guardo com a un reconeixement de l’esforç realitzat fins ara: “és una recompensa a tots els anys de formació; a més, certàmens com aquest t’ajuden a agafar taules de cara a poder tocar en orquestres o com a solista”.
QUARTET WERTHER

QUARTET DISCORDA


CURRICULUM VITAE
.jpg)
Fundador del Quartet Discorda (2003), han treballat amb Conrado Bolsi, David Quiggle, Quartet Arditti, Quartet Casals i Quartet Orfeus. Han obtingut; el primer premi en el 2n Concurs de la Vila de Ponts, primer premi en el XIIè Concurs de Música de Cambra de Castellterçol i Menció d’honor en el 13è concurs de música de cambra Josep Mirabent a Sitges. Han estat seleccionats per participar en el primer i segon encontre de música de cambra, de l’orquestra Athenea de Girona, impartit per el Quartet Casals.
Ha format part en diverses orquestres; Jove Orquestra Comarcal d’Osona (JOCO), Jove Orquestra de Figueres (JOF), Orquestra del Conservatori de Girona, Orquestra del Conservatori de Badalona, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l'Orquestra Athenea, l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC i l’Orquestra Simfònica Consolat de Mar. Ès membre de l’Orquestra de Cambra de Vic, l’Orquestra del Segle XXI. El juliol del 2007 forma part de la Interregional Youth Orchestra (IRO). És membre titular de la JONC Philharmania i de la The World Orqchestra of Jeunesses Musicales. Durant la seva llarga experiència orquestral a treballat amb grans directors com; Salvador Brotons, Christopher Hogwood, Lutz Köler, Salvador Mas, Enrique Mazzola, Jordi Mora, Gianandrea Noseda, Antoni Ros Marbà, Manuel Valdivieso i Josep Vicent, entre d’altres.
