diumenge, 5 d’abril del 2009

CAMBRA - QUARTET CASALS


El cicle de concerts que el Quartet Casals fa a l'Auditori va començar el passat dijous 13 de novembre a la sala Oriol Martorell. Els músics van oferir un recital espectacular.
A la primera part van interpretar el quartet núm. 4 en Do major, D. 46 de Franz Schubert i el quartet núm. 11 en fa menor, op. 95 de Ludwig van Beethoven. A la segona part van tocar el quintet amb piano en fa menor, op. 34 de Johannes Brahms; una interpretació sincerament genial. El pianista que va col·laborar amb el quartet va ser Claudio Martínez Mehner, que va fer una interpretació magnifica.
Sense cap mena de dubte va ser un concert excel·lent, succeït per 4 noves actuacions els propers mesos en el mateix Auditori, on el Quartet Casals interpretarà un conjunt de quartets i quintets amb piano de compositors diversos.

Us convido a escoltar el QUARTET CASALS amb SUGURU ITO

HAYDN, Quartet op. 33/3
DVORÁK, Quartet op. 96
DVORÁK, Quintet amb piano núm. 2, op 81
... ... ... ...
.
La música de Dvorák està inspirada principalment per la tradició europea i el folklore txec i americà.
N'és una prova el Quartet núm. 2, on trobem la Dumka, balada popular ucrainiana de caràcter melancòlic, o el Furiant, que és una dansa bohèmia per a homes en ¾;, amb continus canvis d'accents que també utilitza en l'Scherzo de la Sisena simfonia. En el famós Quartet núm. 12 en fa major, op. 96, conegut com l’Americà" i escrit durant la seva estada a Lowa (poblada per una nombrosa colònia txeca), va utilitzar elements com el blues i el gospel, plens d'aspectes comuns amb els cants bohemis.
L'Auditori Cambra
Cicle: Temporada de Cambra 08-09
Sala: Sala 2 Oriol Martorell
Dijous. 16/04/2009 a les 20:00
Jo de vosaltres no me'ls perdria, estic segur que no us deixaran indiferents!